5 Makanan Yang Wajib Anda Cuba Bila Ke Jepun (Japanase Signature Snacks!!)

SNACK ATTACKS!!!

Wowowowo.. saya baca ni pun, dh rasa kecur air liur. hahahaha.

Alhamdulillah, pada 13 May 2017, saya dan suami telah diberi kesempatan utk melawat ke Japan bersama dengan team Shaklee Malaysia.

Jujurnya, ini adalah pengalaman pertama saya jejakkan kaki ke negara matahari terbit.

Selalu dok dengar je orang pi Jepun, tak sangka Allah beri peluang untuk saya rasa kali ini..

PERCUMA pula tu .. hahahaha 😝

(nanti saya cerita part ni di entry seterusnya)

Ok, saya excited sebenarnya nak share pasal makanan2 ringan i.e snacks yg saya sempat rasa sepanjang di Jepun.

Korang jangan leleh air liur pula bila baca.

Tak per, ada peluang, pi lah melancong ke Jepun howkay :)

So what are those Japanaese Signature Snacks tu?? Here we go!!

1) POCKY CHOCOLATE



Ya Allah, sumpah sedap!! Kat Jepun, bnyk food yg green tea based.

Ais krim green tea, coklat green tea, teh green tea during lunch/ dinner etc.

So u hv to try this Pocky brand!


2) GULA2


Yang ini, gula2 tiramisu. Sedap ya amat! Dia rasa lembut2 mcm chocolair, tp ni tiramisu. Pergh..  mmg cair di mulut!

3) KACANG


arghhh... ni korang wajib dapatkan! kacang ni sedap sgt2 howkay! nk menangis tau sbb saya x dpt cari utk buat souvenirs 😭😭

warghhh... masih menangis bila ingat benda ni


 4) BISKUT

Ok biskut ni pun sedap. boleh buat kudap kudapan bila u pi Disneyland, pi jln2 utk alas perut sementara nk makan berat.

5) SEAWEED


Last but not least, seaweed snack! rasa dia rangup n masin2. sedap tau...

Well, saya dapat ni sbb Shaklee yg beri masa dlm bas.

Time tu, kami baru pulang dari Alpine Route trip, so nk pergi hotel, took about 2 hours.

So Shaklee prepared Snack Attacks utk kami alas perut (as shown in d picture below)



Saya ni tak berapa pandai nak explore Jepun, tapi ada group Shaklee kami yg extend, sbb nk explore Jepun.

Dan ini antara makanan yg depa bawa balik. I is jealous ok! 😭😭


Yang dlm gambar ni, semua boleh makan. Halal.

So kalau korang ada terjumpa makanan seperti spesis di atas, so boleh borong n bawa balik.

Boleh cari di kedai2 runcit di Jepun seperti 7E, Family Mart, Lawson dsb

Harga xde lah mahal.. ok lah utk jdkan souvenirs buat orang di Malaysia. ahakssss 😉

Ok harap entry ini membantu korang yg sedang plan utk ke Jepun. 

Kalau pi Jepun, jgn lupa pakai Yukata Jepun. 

Best tau! hehehehehe

kami suami isteri pakai Yukata sambil makan ais krim green tea 😉




"The Walking Beauty" 
Outside beauty attracts, Inner beauty captivates ~
(Kecantikan Luaran menarik, Kecantikan dalaman mempesona)






Pn Ainul Shahrazad
Founder of Ainul D Secrets Empire


sms/whatsapp: +6013-6971176




1 comment:

The Walking Beauty Project and Blogger Themes.