Rahsia Pikat Suami - Siri I

Assalammualaikum dan hai korang!

Dah baca tak entry saya tentang Projek Memikat Suami??

Kalau belum, sila baca di sini: Projek Memikat Suami

Hah, arini saya Share Rahsia Pikat Suami yang super marvelous!

Actually rahsia ni untuk diri kita sendiri juga tau. Kalau saper2 yg belum kawin ke, yang suami dh meninggal ke, yang dh bercerai ke, uolls still boleh ikut tips rahsia ini. 

So apa rahsianya??

Jeng jeng jeng..



Baca cerita di bawah.

------------------------------------------------------

Lepas bersalin anak kedua saya, Sumayyah.. saya ada alami vaginal discharge yg agak teruk (warghhh, ngeri nya bila ingat zaman tu).

Keputihan teruk, vaginal discharge pun teruk. 

Bila dah kenal Shaklee ni, dan belajar banyak pasal nutrisi, baru saya tahu rupanya punca jadi benda camni adalah disebabkan oleh faktor pemakanan.

So bila ingat balik, memang lepas deliver Sumayyah tahun 2010, saya jadi sugar addicted. Suka giler makanan manis! 

Tiap kali break time di ofis, saya pasti akan beli banyak kuih; morning break, lunch, tea break.. dan semua kuih manis2 lah. Dan saya suka minum teh tarik susu panas. Pergh, complete package utk kena diabetes kalau diteruskan utk beberapa tahun.

Tahu tak apa punca kita asyik nak makan manis2 ni??


Hah, itu sebenarnya signal dari tubuh yang “memberitahu” bahawa badan kita sedang mengalami kekurangan "mineral tertentu" yang menyebabkan badan tidak dapat menjalankan fungsinya secara maksimum. 


So dalam kes saya ni, yg asyik nak makan manis je, sebenarnya badan sedang "minta" mineral Kromium, Karbon, Fosforus, Sulfur dan Tryptophan yg cukup.


Ok berbalik kepada kisah tadi.

Bila asyik makan benda manis, saya x sedar, diam x diam, badan makin naik. Dan keputihan menjadi2. Banyak giler kot vaginal discharge.

Bila banyak discharge, vagina pun jadi longgar. Dan saya mmg x de konfiden bersama suami!

Tapi suami saya baik sgt2. Masa tu kami baru umur 28 tahun, 2-2 masih muda. 2-2 xde pengalaman banyak. Suami just cakap, tak per, mungkin normal kot, yang. Kita usaha cari jalan.

Tahu x, suami saya survey macam2, dia yang pi bertanya dgn penjual ubat, jamu etc. Dan kelakarnya, kitaorg x jumpa word Shaklee masatu. hahaha

Pernah suami belikan saya ada satu pil tu, letak dalam vagina. Untuk mengetatkan. Dia macam gam tau.

Wah, scary ooo.. Saya cuba sekali 2 je. Memang ketat.

Tapi, one day, saya dapat tahu, isteri kepada penjual ubat ni, kena kanser rahim, dan rahim dia terpaksa dibuang.

Wah, terus saya takut. Adakah isteri org ni selalu pakai pil macam ni? Oh no!

Then saya terus stop semua benda. 

Suami saya ni, kerja dia selalu out station, kami jumpa 2 minggu sekali. 

Tapi dia sgt baik. Instead of pi pasang dua (mcm laki2 kat luar sana), suami saya rajin dok survey2 lagi pil2 dan ubat suami isteri ni. Sian dia.. dh ler jumpa isteri jarang2, pastu isteri moody bila nak bersama. hahahha..

Korang jgn x tahu.. bila vagina kita tidak sihat, itu tanda rahim juga tidak sihat. Dan bila rahim tidak sihat, ia akan effect pada keseluruhan badan. Badan lesu, kulit kusam, stress etc.

Saya rasa, isu ni adalah common problem di kalangan wanita yang sudah berkahwin.

Korang x rasa mcm tu ke?? Kalau tidak, masakan FB ads tentang produk2 sexual ni, banyak giler permintaan nya! Nak kata, orang yg jual produk laku keras ni boleh kaya raya lah dgn hanya jual ubat ni je.

Yang sengsara, adalah end user @ pengguna macam kita ni. Entah bahan kimia apa yang mereka letak untuk bancuh ubat2 tersebut. 

Mujur saya tak continue dgn ubat2 yg dibeli oleh suami. fuh...

Then one day, saya baca satu discussion emel group saya. Ada seorang sahabat share pasal vaginal discharge n keputihan ni.

Saya copy semula apa yang beliau kongsikan yer:

Lepas bersalin, saya ada masalah vaginal discharge sentiasa keluar, bukan keputihan. Keputihan pun kemain lerrr banyak nye. Memang merimaskan. Saya tahu sy perlukan something utk ketat kan smula bahagian vagina. Tp segan nk tanya org, segan gak nak tanya kat mak.Saya juge tahu sy kena wat kegel exercise, tp sy malas sbb benda tu kalau ingat baru buat, and most of the time, sy xingat. Kalau ingat pun, malas.. huuuu.. Berlanjutan la selama dekat 2 bulan.

Lepas ask around, dgn penuh rasa malu tp mmg desperate juga sbb tak tahan, saya dpt solution. Rupanya perkara ni mmg ramai org pompuan alami, cuma sbb perkara ni private, jd kalau kita tak tanya, org mmg takkan bagitau. 

So solutionnya, makan ada satu jenis vitamin ni :D

N tahu x, most jamu/vitamin utk ketatkan vagina adalah tak sesuai utk ibu menyusu, tp vitamin yg sy makan ni sesuai utk ibu menyusu, alhamdulillah

Sekali makan je, keputihan hilang, vaginal discharge hilang, dan part tu makin ketat, lebih ketat dari before bersalin- ni suami bgtau. Saya ni pemalas makan vitamin, jd sehari makan sekali je. Haha. Berkesan.

Wah, lepas saya baca, saya jadi teruja. Sebab saya pun alami benda yang sama, masalah yg sama dgn beliau.

Emel discussion ni , lama dah; 10 November 2011. Dan masatu saya x kenal Shaklee lagi.

Korang tahu x, lepas je dia share pasal ni, terus saya google pasal shaklee.

Dan dari situ lah, saya mula terbuka hati dgn Shaklee. Banyak pahal beliau dapat...

Discussion tu pada Nov 2011, Jan 2012 saya terus register sebagai ahli Shaklee.

Agak2 korang, apa vitamin tu??

Saya dh cuba dah, n memang betul apa yg dia cakap. Memang ketat mcm anak dara. hahahaha...

Yang PENTING, kita tahu, makan vitamin Shaklee ni, SELAMAT, NATURAL, BERKESAN, ada clinical studies, dan ada clinical proven results.

Kalau korang nak tahu, Vitamin apa, wassup saya k? Kita chit chat lebih lanjut.


"The Walking Beauty" 
Outside beauty attracts, Inner beauty captivates ~
(Kecantikan Luaran menarik, Kecantikan dalaman mempesona)






Pn Ainul Shahrazad
Founder of Ainul D Secrets Empire




sms/whatsapp: +6013-6971176/ +019-6241176

1 comment:

  1. Tenkiu mas. Agreed sgt. Mostly ads fb penuh dgn produk mcm tu. Dlu pon main amik je pape produk, janji dpt kesan w/o piki kesan akan datang.

    That y bila amik shaklee tak ragu. Proven safe and effective. :)

    ReplyDelete

The Walking Beauty Project and Blogger Themes.