Saturday, 7 July 2018

PENEMUAN HEBAT YOUTH SHAKLEE SKINCARE!

Assalammualaikum, n hi guys!

Hari ni saya nk cerita tentang produk skincare yg tgh viral kat Malaysia ni.

Apa lagi kalau bukan Youth Complex Skincare dari Shaklee!


Youth Complex Skincare ni berbeza dari skincare yg ada di  pasaran tau.

Youth Complex adalah skin care Products yg dihasilkan oleh Shaklee setelah melalui *8 TAHUN PENYELIDIKAN*. (yerrr 8 tahun! bukan 8 hari, bukan 8 minggu, bukan 8 bulan, tetapi 8 tahun! giler x giler Shaklee ni!)

CEO Shaklee sendiri, Mr Roger yang request Scientist Shaklee utk develop skin care KHAS utk bantu wanita looks younger & longer ..

Youth Complex dibangunkan secara Klinikal oleh pakar2 kulit bertaraf antarabangsa tau!

Ianya merupakan suatu Breakthrough ke atas dunia Science & Kecantikan!

Cuba bayangkan.. kalau baby baru lahir.. Dah umur dia 8 tahun, baru siap penyelidikan yg Shaklee buat!

Well, Itulah Shaklee ... company yg sgt obses dgn PROVE

Shaklee bukan hanya nak produk dia berkesan, tapi shaklee nak BUKTI kan bahawa setiap satu produk Shaklee mmg betul2 selamat & berkesan, dibuktikan oleh sains ye. bukan testimony semata-mata

Dan itu yang membawa Shaklee to newly develop Skin Age Index .. dalam penghasilan Youth

Tau tak .. tak ada company Skin Care di dunia ini yang buat this Skin Age Index kecuali Shaklee !

Kalau Company lain, ada juga yg buat, mcm Johnson & Johnson, tp tu pun with limited data parameters ..

Tapi utk company skin care .. tak ada lagi yg buat kecuali Shaklee tau!

So macammana Shaklee buat??

Ok, masa Youth baru dilancarkan, Shaklee Malaysia telah memanggil Mr Chris Kyrou,  salah seorang R&D dlm Youth Skincare, utk turun menjalankan Roadshow di Malaysia.


Ini tiket Roadshow yg Shaklee jual


Suami bergambar dgn Mr Chris Kyrou during the Roadshow


Chris Kyrou explain bagaimana research Youth Skincare dijalankan.

Awalnya, Shaklee comes out dgn kajian tentang ingredients. Buat research, produk terbaik utk dimasukkan dalam Youth Skin Care.

Then, as usual .. saper tak kenal Shaklee kan. Lepas dh buat research on ingredients, n come out dgn produk, Shaklee kena buat clinical studies nk buktikan produk itu berkesan.

Shaklee tahu dah produk Youth MAMPU untuk transfrom kulit seseorang; MAMPU buat mereka melihat perubahan pada wajah mereka sendiri.

sebab bahan2 yg digunakan mmg SUPERB!

Tapi bagaimana Shaklee nak buktikan yg Produk Youth ni betul2 jadikan kulit wanita itu lebih muda??

Dari sinilah,  Shaklee develop Skin Age Index .

It's a CLINICAL STUDY yang dilakukan oleh pakar2 kulit bertaraf antarabangsa!

Shaklee bekerjasama dgn International clinical research organizations yg terletak di Texas, USA

This orgnization mmg works globally .. they had done HUGE brands research di seluruh dunia

They have research capability around the world; in Asia, Europe, North Amercia etc

Shaklee bekerjasama dgn organization ini sebab nak BUKTIKAN secara Klinikal yang produk Youth MAMPU utk shift skin age to a younger age 😊

Korang tau tak..

Most companies kalau claim looks younger longer , hanyalah berdasarkan feedback pengguna.

Mereka bagi pengguna guna produk mereka, then mereka akan tanya soalan tricky

How you feel about this product?

Did You feel younger??
Did you feel 10 years younger??
Did you feel 5 years younger??

So mereka buat claim berdasarkan people/ human thoughts.

Berdasarkan feedback dari pengguna "oh, saya rasa lebih muda!" "Kulit saya terasa 10 tahun lebih muda"

Biasa tengok/kena kan? Takkan la kita nak cakap.. ehh tak de rasa pape pun.. 😅

Tapi kan..

Skin Agen Index yang Shaklee develop ni .. bukan berdasarkan testimony atau feedback pengguna.

And bukan juga macam Skin Analysis yang kita buat tu tau. yg mesin check tahap kulit kita. Bukan ! 😂

It's involve Mathematical Equation, from Scientific data

bukan berdasarkan feelings lah

Clinical Study Shaklee involved data > 100 womens, caucasians & Asians, 20 womens of each Age

20 thn
30 thn
40 thn
50 thn
60 thn

(adalah Mathematical model, Statistically data yg mereka guna) - ni semua pakar kulit antarabangsa did the job

So dari kesemua data yg dikumpulkan, mereka mengukur 8 TANDA UTAMA penuaan dgn factual clinical data, iaitu:

1) Wrinkles / Kedutan

2) Saiz pores

3) Skin Tone

4) Keanjalan kulit (firmness)

5) Skin texture

6) Pigmentasi

7) Radiance (keserian kulit)

8) Sagging (kendur)

.... and tahu apa keputusannya??? 😎

100% wanita yang melalui ujian ini TERBUKTI memiliki kulit yang lebih muda dalam masa 7 hari!

100% tau .. bukan 99%, bukan 98%



.... dan dengan penggunaan YOUTH yg berterusan, 2/3 dari wanita2 ini mengalami perubahan kulit MUDA 10 tahun!



Gila tak gila!

Btw... as of now, ada 8 dah dipatenkan.. masih ada few patent yg masih pending.

So.. no other skin care company yg dpt tiru youth ok

Lagi 1.. Korang tau tak ..

Youth Complex ni .. shaklee panggil as revolutionary Breakthrough!!

Ia penemuan yg sgt unggul ke atas dunia sains & kecantikan.

Kalau sebelum ni Vivix..



Vivix menjadi revolutionary breakthrough utk anti aging di peringkat cell, Youth pula menjadi revolutionary breakthrough utk anti aging di peringkat kulit

Nak tahun kandungan Youth Complex Shaklee ni??

Boleh refer di sini




Me & my husband


Saya di BLNC (Business Leader National Conference)


Ini event BLNC ketika saya dan leader2 Shaklee yg lain berpeluang menjadi pengguna PERTAMA utk Youth Skincare yg baru dilancarkan




TAWARAN MEMULAKAN PERNIAGAAN SPA TANPA KEDAI dengan MODAL yang SANGAT KECIL WALAUPUN TIADA ASAS atau PENGALAMAN LANGSUNG


Hubungi:

Puan Ainul Shahrazad binti Ab Razak
Pengasas The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ainul D Secrets Beauty & Spa
+6013-697 1176 / +6019-697 1176
ainulshahrazad@gmail.com
FB: Ainul Shahrazad Ab Razak


IG: THE_WALKING_BEAUTY_ (Ainul Shahrazad)



No comments:

Post a Comment